Hakijan muistilista  Ruutu_Valinta_muistilista.jpg

Tässä sinulle yhteenveto hakuprosessin tärkeistä vaiheista. Voit halutessasi tulostaa listan oheisesta tulostus-painikkeesta.

Ruutu_muistilistaan.jpg    Tutustu sinua kiinnostaviin koulutusaloihin.
Halutessasi voit tilata yliopiston painetun valintaoppaan, joka on luettavissa myös täällä.
           
Ruutu_muistilistaan.jpg    Hae Lapin yliopistoon  sähköisesti www.opintopolku.fi
           
 
             
Ruutu_muistilistaan.jpg    Lähetä hakuun liittyvät liitteet ajoissa.
 Tarvittavat tiedot liitteistä löytyvät hakulomakkeesta.           
 
Ruutu_muistilistaan.jpg    Valmistaudu valintakokeisiin.
Suhtaudu valintakokeisiin vakavasti eli valmistaudu huolellisesti ja hyvissä ajoin. Hanki omat valintakoekirjat ja tee itsellesi realistinen lukujärjestys, jota myös noudatat. Usein valintakoe on kirjatentti, jossa mitataan sekä tietojen hallintaa että motivaatiota. Kirjat kannattaa siis lukea huolella.

Muista palkita itseäsi, kun olet pysynyt lukutavoitteessasi. Muista myös harrastuksesi sekä rentoutuminen.
             
Ruutu_muistilistaan.jpg    Tule valintakokeeseen.
Tarkista valintaoppaasta tai www-sivuilla olevista  tiedekuntien valintaperusteista, lähetetäänkö valintakokeeseen erillinen kutsu.

Tarkista, milloin ja missä valintakoe järjestetään. Varaa mukaasi valokuvallinen henkilöllisyystodistus ja kirjoitusvälineet. Jos sait kutsun valintakokeeseen, tarkista siitä, tarvitsetko mukaasi muita välineitä.

Keskity valintakokeessa omaan suoritukseesi, älä siihen, mitä vierustoverisi tekee. Vastatessasi kysymyksiin kirjatentissä keskity olennaiseen ja pysy sinulle annetun vastaustilan puitteissa.

Ole oma itsesi soveltuvuuskokeissa. Oman motivaation selkeästi ilmi tuovat ja omaperäisiä ideoita esittävät erottuvat useimmilla aloilla edukseen.
 
Ruutu_muistilistaan.jpg    Odota postia.
Syksyllä 2016 alkavien koulutusten valintojen tulokset julkistetaan viimeistään 1.7.2016. Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan kaikille valintakokeessa olleille henkilökohtaisella kirjeellä. 
             
Ruutu_muistilistaan.jpg    Ilmoita, että otat opiskelupaikan vastaan.
Opiskelupaikan vastaanottamisilmoitus tehdään sähköisesti osoitteessa www.opintopolku.fi tai palauttamalla määräajassa hyväksymiskirjeen mukana tullut opiskelupaikan vastaanottamisilmoitus yliopistoon. Ohjeet yliopistoon ilmoittautumisesta lähetetään myös hyväksymiskirjeen mukana. Näin vahvistat opiskelupaikkasi.

Lue hyväksymiskirjeen ohjeet huolellisesti ja toimi niiden mukaisesti. Jos olet epävarma, ota yhteyttä yliopiston hakija- ja opiskelupalveluihin. Tämän jälkeen sinun täytyy ilmoittautua yliopistoon. Ohjeet yliopistoon ilmoittautumisesta lähetetään myös hyväksymiskirjeen mukana.

Yhden paikan säännöksen mukaan opiskelijaksi hyväksytty voi ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan saman lukukauden aikana alkavista opinnoista. Lisäksi säännös koskee ainoastaan valtakunnallisessa yhteishaussa mukana olevia koulutuksia (mukaan lukien Maanpuolustuskorkeakoulu).              
Ruutu_muistilistaan.jpg    Hae asuntoa.
Domus Arctica -säätiö hoitaa opiskelija-asuntojen vuokrausta Rovaniemellä. Asuntoa voi hakea, vaikkei opiskelupaikka ole vielä varmistunut.  

 

Näytä kaikki Näytä karuselli