Mille alalle hakisin?

Lapin yliopisto on noin 5000 opiskelijan yliopisto, jossa mm. koulutetaan joka neljäs suomalainen juristi, joka kolmas taideteollisen alan maisteri, reilu kymmenen prosenttia yhteiskuntatieteilijöistä ja vajaa kymmenen prosenttia kasvatustieteen maistereista. Valmistuneet työllistyvät eri puolille Suomea sekä ympäri maailmaa.

Mikä olisikaan sinun alasi? Sivuvalikon Opiskelijatarinoista ja Uratarinoista sekä alla olevista esittelyistä löydät muutamia vinkkejä alan valintaan:


Kasvatustieteiden tiedekunta

Haluaisitko edistää ihmisen kasvua, kehitystä ja elinikäistä oppimista?
Tähän ihmisläheiseen tehtävään avaavat ovia kasvatustieteen opinnot. Opit opetus- ja ohjaustaitoja, ihmissuhdetyössä tärkeitä psykologisia taitoja sekä tieto- ja viestintätekniikan mahdollisuuksia opetuksessa, oppimisessa ja ohjauksessa.

Tulevaisuuden työtehtäviä: amanuenssi, erityisopettaja, hallintopäällikkö, johtava työvoimaneuvoja, kansainvälisten asioiden suunnittelija, kouluttaja, koulutussuunnittelija, luokanopettaja, mediakasvattaja, mediakasvatuksen ja verkko-opetuksen asiantuntija, opintopäällikkö, projektipäällikkö, projektisuunnittelija, rehtori, sivistystoimenjohtaja...

Tutustu tarkemmin Lapin yliopiston opintotarjontaan.


Oikeustieteiden tiedekunta

Kiinostaako sinua asianajajan, tuomarin tai syyttäjän haasteellinen työ?
Oikeustieteiden tiedekunnasta valmistuneena voit toimia oikeuslaitoksen lisäksi niin liike-elämässä kuin hallinnossakin. Lapin yliopiston erikoisuutena voit perehtyä mm. oikeuslingvistiikkaan ja oikeuskulttuuriin. Oleellinen osa opintojasi on todellisten oikeustapausten harjoittelu.

Tulevaisuuden työtehtäviä: asianajaja, eduskunta-avustaja, erityisasiantuntija, hallinto-oikeustuomari, hovioikeuden esittelijä, juristi, korvauskäsittelijä, kustannustoimittaja, käräjätuomari, lainsäädäntöneuvos, luotonvalvoja, notaari, pääsihteeri, syyttäjä, toimitusjohtaja, valiokuntaneuvos, velkaneuvoja, verosihteeri, yleinen edunvalvoja, ylitarkastaja... 

Tutustu tarkemmin Lapin yliopiston opintotarjontaan.


Taiteiden tiedekunta

Jos olet avarakatseinen, keksit luovia ratkaisuja ja haluat tehdä elinympäristöstämme entistä toimivamman, taiteiden tiedekunta on sinun paikkasi.
Opintoihisi kuuluu monipuolisia taiteellisia produktioita sekä tuotteiden ja palvelujen suunnittelua yrityksille. Vuosittainen muotinäytös, muotoiluviikko, työpajat, studiot, tiedekunnan galleriat ja muotoilulaboratoriot tulevat myös tutuiksi.

Tulevaisuuden työtehtäviä: art director, elokuvasihteeri, graafinen suunnittelija, kuvataidekasvatuksen lehtori, mediasuunnittelija, taidekriitikko, tekstiilisuunnittelija, teollinen muotoilija, toimittaja, tuotekehityspäällikkö, tutkimusjohtaja, vaatesuunnittelija, visuaalinen suunnittelija, yrittäjä... 

Tutustu tarkemmin Lapin yliopiston opintotarjontaan.


Yhteiskuntatieteiden tiedekunta

Kiehtovatko sinua ihmiset ja ilmiöt?
Yhteiskuntatieteistä löytyy loputtomasti tutkittavaa ja pohdittavaa työpaikan johtamisesta, yhteiskunnan oikeudenmukaisuudesta ja tiedon hallinnasta kestävään matkailuun. Ihmisläheinen aihe näkyy myös opiskelussa: siihen sisältyy paljon keskustelua luennoilla ja pienryhmissä. Työelämään pääset tutustumaan harjoittelussa, opintovierailuilla ja yrityksille tehtävissä kehittämisprojekteissa.

Tulevaisuuden työtehtäviä: hallinto-elinkeinojohtaja, kansainvälisten suhteiden koordinaattori, koulukuraattori, kunnanjohtaja, koulutuspäällikkö, poliittinen sihteeri, potilasasiamies, sivistystoimentarkastaja, sosiaalijohtaja, sosiaalityöntekijä, talous- ja laskentapäällikkö, tutkija, työvoimaneuvoja, ympäristösihteeri... 

Tutustu tarkemmin Lapin yliopiston opintotarjontaan.

Näytä kaikki Näytä karuselli