Valintakokeet

Tarkista valintaoppaasta tai www-sivuilla olevista tiedekuntien valintaperusteista, lähetetäänkö valintakokeeseen erillinen kutsu.

Tule valintakokeisiin ajoissa, jotta ehdit löytää koepaikan. Koulutusalakohtaiset tiedot valintakoeajoista ja -paikoista löydät täältä. Ota mukaan valokuvallinen henkilöllisyystodistus ja kirjoitusvälineet. Vastauspaperit jaetaan tilaisuudessa. Jos sait kutsun valintakokeeseen, tarkista kutsusta, tarvitsetko mukaasi muita välineitä.

Erityisjärjestelyjä valintakokeen suorittamiseen haetaan hakulomakkeella, joka löytyy tästä linkistä. Hakemus tulee toimittaa 20.4.2016 klo 15.00 mennessä Lapin yliopiston Hakija- ja opiskelupalveluihin. Hakemukseen on liitettävä lääkärin lausunto, josta selviää vamman tai sairauden laatu ja erityisjärjestelyjen tarve. Hakijalle ilmoitetaan kirjallisesti tai sähköpostitse päätöksestä. Lisätietoja antavat tiedekuntien opintopäälliköt.

Keskity valintakokeessa omaan suoritukseesi, älä siihen, mitä vierustoverisi tekee. Vastatessasi kysymyksiin kirjatentissä keskity olennaiseen ja pysy sinulle annetun vastaustilan puitteissa. Ole oma itsesi soveltuvuuskokeissa. Oman motivaation selkeästi ilmi tuovat ja omaperäisiä ideoita esittävät erottuvat useimmilla aloilla edukseen.


Vanhoja valintakoetehtäviä

Edellisten vuosien valintakoetehtäviä voit silmäillä seuraavien linkkien kautta. Muista kuitenkin, että valintakoekirjat ja valintakoetyypit ovat saattaneet muuttua.

Näytä kaikki Näytä karuselli